•   Unik indisk & industriell inredning på nätet
  •   Betala tryggt med kort, faktura eller Swish
  •   Frakt från 69 kr

Sommarpresent

Ni som lägger en order under perioden 25/7-11/8 - när Telling Stories har semesterstängt - kommer få en liten hund tillverkad gamla bultar/skruvar som gåva. Tack för ert tålamod! 🐕

Semesterstängt

Vi tar lite semester även vi vilket innebär att vi inte skickar några ordrar under perioden 25/7 och 10/8. Men givetvis går det utmärkt att beställa precis som vanligt!

Skön sommar önskar vi på Telling Stories!

Jakullsfiltarna är äntligen tillbaka!

Äntligen är de uppskattade plädarna från Tibet av finaste jakull tillbaka på Telling Stories. De är helt underbart mjuka och sköna! Och färgerna är helt fantastiska!

Se alla filtar här!

Sakta, sakta...

...börjar det växa fram något i det gamla Bruket i Hälleforsnäs. 

Vi har flyttat in i vårt nya stora lager i Serholts gamla lokaler, mitt emot före detta Lager 157, och hoppas komma igång med vårt showroom i slutet av sommaren. Vi inväntar vår nya möbelkollektion. 

Här ser du vår logga växa fram på väggen!

En svensk-indisk curry

Man brukar säga att man upplever Indien med alla sina sinnen, och då förstås till stor del genom smaken tack vare det fantastiska indiska köket! Indierna själva anser att matlagningen är en gudomlig konst och kryddorna är helt centrala. Det är kryddorna som ger maten den speciella smak som bara indisk mat har.

De vanligaste kryddorna är chilipeppar, svartpeppar, gurkmeja, spiskummin, ingefära, koriander och i sötare rätter även kardemumma och kanel.

En stor del av våra resor till Indien har ofrånkomligen kommit att handla om mat och många av våra minnen från våra resor har med mat att göra. Det indiska köket är lika stort och varierat som landet och varje provins har en egen matlagningstradition. Matens smak, hur man äter den, hur man dukar fram och hur man tillagar den skiljer sig mycket mellan norr och söder och mellan de olika religionerna.

Vi har haft förmånen att testa maten både i norra och södra Indien, både på restaurang, på gatorna men även hemma hos vänner. Jag har iakttagit, ställt frågor och fått med mig kryddor hem. Men att få till ”riktig” indisk mat hemma är inte lätt då många av råvarorna inte finns tillgängliga här i kalla nord. Men det går alltid att få till en hyfsad curry! Det gäller bara att inte snåla med kryddorna...

En svensk-indisk curry med kyckling:

600 g kyckling 

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

2 msk riven färsk ingefära

1 msk koriander

2 tsk spiskummin

1 tsk chilipulver

2 krm malen nejlika

2 krm kanel

3 msk curry (valfri styrka)

1 ½ salt

2 krm svartpeppar

Ca 3 dl matlagningsyoghurt

Skala och hacka lök och vitlök. En speciell metod i Indien är att värma upp ghee (skirat smör, finns att köpa på burk) eller olja till hög värme och sedan tillsätta kryddor som bryns, knäpper eller sväller upp. Så börja med att fräsa lök, vitlök och alla kryddorna på detta sätt tills löken börjar bli mjuk. Lägg sedan ner kycklingen och vänd den i kryddblandningen. Tillsätt sedan salt, peppar och rör ner yoghurten lite i taget. Låt puttra under lock på lång värme ca 30-40 minuter.

स्वादिष्ट भोजन (svaadisht bhojan, smaklig måltid på hindi)

 

Wrooom...

Som en del av er kommer ihåg så tillverkade vi först djur av återvunna skruvar och bultar. Nu har turen kommit till motorsportens värld!

Och exakt hur tuff är då inte den här racerbilen Vi älskar den! Köp den här.

Det händer grejer...

Här är en sneak peek på vårt nya lager i Hälleforsnäs som vi så sakta kommer börja flytta in i under maj. Lokalen ligger i det gamla Bruket i en häftig industriell miljö med den vackra Brukssjön och Sörmlandsleden runt hörnet.

Flytten innebär att vi kommer ha möjlighet till showroom igen, även om det ligger längre fram i tid.

Och även om viruset skakar om oss - exempelvis ligger hela vår produktion i Indien helt nere - väljer vi att se positivt på framtiden och har för avsikt att utveckla Telling Stories under året. Något vi hoppas kommer att märkas!

Tack för att ni följer oss! ❤️

Look who's back!

Den som väntar på något fint... behöver inte vänta längre! ❤️ De underbara mini-buddisarna är äntligen tillbaka på Telling Stories. Har du svårt att välja? Ja, men varför välja? Du kan köpa alla fyra till specialpris. Klicka här för mer information. 🙏

Tuff racingbil och flygplan i metall

Vi har alltid varit lite svaga för att inreda med tuffa flygplan, klassiska bilar och vespor. Här är två nya favoriter på Telling Stories! 

Du hittar racingbilen här och flygplanet här.

New York baby...

Förra året firade både Fru och Herr Telling Stories 40 år med att åka till New York. Nu i dessa virus-tider tänkte vi återuppleva minnena med lite turist-foton vi tog på Manhattan och i Brooklyn. 

Nytt postnummer i Mellösa

I år får cirka 40 000 hushåll i Sverige nytt postnummer och många ändringar träder i kraft idag den 1 mars. Försäkra dig om att du anger korrekt postnummer när du lägger din order!

Här är vår "nya" adress: Telling Stories, Sockenvägen 50, 642 63 Mellösa

Indiska filmaffischer

Saker som man blir glad av: Indiska filmaffischer (Bollywood)

Från oss alla, till er alla...

Information om leveranser i jul

Beställ senast fredag 20/12 kl 11:00 för leverans innan Julafton! (Gäller ej leveranser till Gotland, norra Norrland och små orter utan dagliga leveranser, där bör du lägga din order 1-2 dagar tidigare för säkerhets skull.)

Möbelordrar måste göras senast tisdag 17/12 för chans till leverans innan Julafton.

Från Sundbyberg till Mellösa

För en tid sedan intervjudades vi av lokaltidningen Sörmlandsbygden om vår flytt till Mellösa.

Produkter

Handla så här​

Information