•   Unik indisk & industriell inredning på nätet
  •   Betala tryggt med kort, faktura eller Swish
  •   Frakt från 59 kr

En midsommar-tradition...

Precis som förra året erbjuder vi våra trogna kunder 20% rabatt idag på Midsommarafton (fram till midnatt).

Ange kod MIDSOMMAR i kassan för att erhålla rabatten.

OBS! Erbjudandet gäller inte på möbler.

Med det sagt önskar vi er alla en FANTASTISK MIDSOMMAR! ❤️

Industriella favoriter tillbaka

Här är några industriella favoriter som gör efterlängtad comeback på Telling Stories! Vi förstår varför de är så populära. Ge ditt hem karaktär och en industriell touch med våra unika möbler!

Rejlt tilltaget metallskåp med sex rymliga luckor.

Industriell vagn med tuffa hjul - din nya tv-bänk kanske?

Snygg och praktisk köksvagn med avtagbara lådor.

Telling Stories ❤️ Snickeriet

Från vintern 2019 kommer du hitta en bit av Telling Stories på fantastiska Snickeriet i Skebokvarn där vi kommer finnas med på ett hörn tillsammans med Jane & Bengt och Alla tiders Skebo-gänget! Det kommer bli fantastiskt! ❤️

Det känns tomt

Det gör oerhört ont att berätta att vår Wynja fått somna in.

Även om du inte var hos oss länge hann du bli en kär familjemedlem som var oerhört generös med din värme och tillgivenhet. Vi förstod att du hade ont, men först när omfattningen stod klar för oss förstod vi verkligen hur tapper du var. Som en flockledare måste vara.

Wynja, det kommer bli ensamt utan dig, men när vi inte kunde ge dig ett liv utan ständig värk och där dina bästa år skulle förstöras av otaliga operationer så vet vi att det här var det bästa.

Vi älskar dig! Det känns så väldigt tomt här hemma utan dig, Wynjis!

På resande fot

Under perioden 15-21 maj skickas inga ordrar då vi är på resande fot. Vi går inte heller att nå på telefon och har begränsad möjlighet att besvara e-post. 

Men misströsta ej!

Alla som handlar på www.tellingstories.se under den här perioden kommer få en unik gåva med sin order! 😊

 

Nya indiska ljuslyktor

Nu har vi fått in massor av mysiga ljuslyktor från Indien - perfekt till sommarens häng i trädgård och balkong! Mixa och blanda, mysiga ljuslyktor kan man aldrig ha för många av... Här hittar du vårt sortiment av ljuslyktor.

Fyrkantiga ljuslyktor i flera olika färger. Pris 65 kr.

Favorit i repris - tempellyktan finns i orange, purple och turkos. Pris 249 kr st.

Droppformad ljuslykta i flera olika färgkombinationer. Pris 175 kr.

Måndagspyssel...

Det kom några paket från Indien! ❤️

Efterlängtade favoriter tillbaka

 

Säg hej till Wynja!

Wynja är en sprallig tjej på 13 månader som flyttat in hos oss på prov och slår det väl ut blir hon en permanent medlem av Telling Stories-familjen.

Hon är en blandning av Alaskan Malamute och Vit Schäfer (herdehund).

Enligt den fornnordiska mytologin betyder Wynja glädje och kärlek.

Välkommen Wynja!

Ambiente Frankfurt

I helgen var vi på Ambiente Frankfurt i Tyskland som är en av världens största mässor med över 4.000 utställare inom inredning, kök och presentartiklar. Det var en mycket givande mässa för vår del och vi kom hem med flera nya leverantörer vars produkter ni kommer kunna stifta bekantskap med i vår/sommar.

Vår egen tillverkning och import från i huvudsak Indien där vi har två lojala samarbetspartners kommer fortfarande vara det som vi verkligen brinner för. Vid sidan av det har vi kompletterat med handplockade artiklar från svenska, danska och holländska leverantörer. Det är i det segmentet vi får allt svårare att hitta varor som vi verkligen känner för. Och anledningen till att vi åkte till Frankfurt.

Precis som alla i det här branchen håller vi hårt i korten tills vi har något att visa upp.

Men det faktum att Telling Stories växer gör att vi också kan tuffa till oss när det gäller inköp. De kommande månaderna kommer bjuda på massor med spännande nyheter! Häng med!

P.S. Bilderna föreställer nödvändigtvis inte kommande produkter.

Behind the scenes...

Nu har äntligen våra nya steampunk-inspirerade rörlampor kommit. Löjligt tuffa tycker vi!

Så här kan det se ut när vi tar foton till hemsidan.

Det kom ett foto från fabriken...

Tanken är ju att bloggen ska kunna ta med er lite bakom kulisserna och det är något vi ska arbeta med under 2019. Därför kom ju det här fotot från "vår" fabrik i Moradabad utanför Delhi lägligt!

De här kommer bli sååå snygga! Extra roligt att vår vän Aziz fått agera handmodell...

Skrytbild

Här bor Telling Stories - och vi är såååå nöjda över att ha flyttat till idylliska Mellösa i Sörmland! ❤️ ​

Vecka 3

Pga mässa kommer vi ha något längre svars- och leveranstider denna vecka.

Tack för din förståelse!

2018 - ett fantastiskt år!

För exakt ett år sedan var vi i Indien. Vi hade rest från Karnataka, genom mäktiga The Nilgiris Mountains i Tamil Nadu och 2000 meters höjd och kommit till tedistriktet Munnar i Kerala (se bild) och hade om vi ska vara riktigt ärliga, trots bedårande vyer, lite svårt att hela tiden vara hundra procent mentalt närvarande, att leva i nuet, och ta in varje möte och intryck. När vi lämnade Sverige på julaftonskvällen hade vår då nybyggda webbshop varit igång ett halvår. Ett halvår som räckte för att vi skulle känna att vi faktiskt vågade ta klivet från fysisk butik till webbutik. Ett beslut som också skulle öppna andra dörrar. För utan en butik med öppettider att ta hänsyn till behövde vi ju inte heller nödvändigtvis bo i Stockholm och Sundbyberg. Drömmen om att bo mer naturnära, ett liv med ökad livskvalitet, inte minst för barnen, skulle kanske kunna bli verklighet under 2018? Det var alltså många tankar som snurrade i våra huvuden Nyårsafton 2018 där vi sitter till synes avslappnade (?) med ett vattenfall och en vidsträckt grönskande dalgång i bakgrunden.

Någon skulle säkert påstå att det ligger i vår natur. Men 2018 var mer än någonsin tidigare året då vi hela tiden var på väg någonstans. Min klocka stod aldrig still. Men av olika anledningar fick vi ofta dölja våra kort. Sedan det där fotot togs med min mobiltelefon av vår inhyrda chaufför Faisal stängde vi alltså vår fysiska butik efter drygt fyra år, men behöll lokalen tills vidare som showroom med taskiga öppettider, vi satte igång en systematisk husjakt som tog oss från Roslagen, via Bälgviken ner till Oxelösund innan vi av en ren tillfällighet hittade drömhuset i Mellösa, vi åkte på en ny inköpsresa till Indien, vi tänkte igenom framtiden och meningen med livet ett par vändor till och lyssnade på magkänslan innan vi tillslut la ut vårt hus i Sundbyberg till försäljning liksom kontrakten på vår butik/showroom och vår lagerlokal. Efter en rekordvarm sommar där vi var överallt, och ingenstans, hade sen plötsligt fyra femtedelar av 2018 passerat. Det var dags att flytta. En process som var väl så komplicerad. Och klockan vägrade alltjämt stå still. Inflyttning, uppstart, inskolning, nya rutiner, ny logistikpartner, julhandel och julfirande. Även om det från första dagen känts helt rätt, och välkomnandet i Mellösa varit överväldigande, är det först nu de senaste dagarna som lugnet verkligen infunnit sig. Klockan skrattar inte längre åt mig nu när jag sitter framför brasan med en kopp te och ler. Flytten har blivit så bra som vi bara vågade drömma!

Vi ville förändra. Telling Stories. Livet. Vår livskvalitet. Och 2018 tog vi ett antal rejäla spadtag. Det låter kanske som en klyscha, men faktum är att bara du själv kan förändra ditt liv. Vår resa fortsätter under 2019. Men med bättre förutsättningar. Vi har fortsatt mål borta vid horisonten, men kommer nog inte ha lika bråttom dit under kommande år.

Med dessa rader vill vi passa på att tacka kunder, samarbetspartners och AIK för ett fantastiskt 2018! Tack för att ni följt med oss! Och då vi fortsätter att växa tolkar vi det som vi är på rätt väg. Men vi vill också särskilt tacka familj och vänner som stöttat oss under ett minst sagt händelserikt år! För er finns alltid ett ledigt rum här i Mellösa.

Gott Nytt År önskar

Telling Stories

 

Produkter

Handla så här​

Information