•   Unik indisk & industriell inredning på nätet
  •   Betala tryggt med kort, faktura eller Swish
  •   Frakt från 69 kr
  • Inga ordrar skickas 25/7-9/8 pga semester
Visa alla blogginlägg

Visar inlägg från December 2018

2018 - ett fantastiskt år!

För exakt ett år sedan var vi i Indien. Vi hade rest från Karnataka, genom mäktiga The Nilgiris Mountains i Tamil Nadu och 2000 meters höjd och kommit till tedistriktet Munnar i Kerala (se bild) och hade om vi ska vara riktigt ärliga, trots bedårande vyer, lite svårt att hela tiden vara hundra procent mentalt närvarande, att leva i nuet, och ta in varje möte och intryck. När vi lämnade Sverige på julaftonskvällen hade vår då nybyggda webbshop varit igång ett halvår. Ett halvår som räckte för att vi skulle känna att vi faktiskt vågade ta klivet från fysisk butik till webbutik. Ett beslut som också skulle öppna andra dörrar. För utan en butik med öppettider att ta hänsyn till behövde vi ju inte heller nödvändigtvis bo i Stockholm och Sundbyberg. Drömmen om att bo mer naturnära, ett liv med ökad livskvalitet, inte minst för barnen, skulle kanske kunna bli verklighet under 2018? Det var alltså många tankar som snurrade i våra huvuden Nyårsafton 2018 där vi sitter till synes avslappnade (?) med ett vattenfall och en vidsträckt grönskande dalgång i bakgrunden.

Någon skulle säkert påstå att det ligger i vår natur. Men 2018 var mer än någonsin tidigare året då vi hela tiden var på väg någonstans. Min klocka stod aldrig still. Men av olika anledningar fick vi ofta dölja våra kort. Sedan det där fotot togs med min mobiltelefon av vår inhyrda chaufför Faisal stängde vi alltså vår fysiska butik efter drygt fyra år, men behöll lokalen tills vidare som showroom med taskiga öppettider, vi satte igång en systematisk husjakt som tog oss från Roslagen, via Bälgviken ner till Oxelösund innan vi av en ren tillfällighet hittade drömhuset i Mellösa, vi åkte på en ny inköpsresa till Indien, vi tänkte igenom framtiden och meningen med livet ett par vändor till och lyssnade på magkänslan innan vi tillslut la ut vårt hus i Sundbyberg till försäljning liksom kontrakten på vår butik/showroom och vår lagerlokal. Efter en rekordvarm sommar där vi var överallt, och ingenstans, hade sen plötsligt fyra femtedelar av 2018 passerat. Det var dags att flytta. En process som var väl så komplicerad. Och klockan vägrade alltjämt stå still. Inflyttning, uppstart, inskolning, nya rutiner, ny logistikpartner, julhandel och julfirande. Även om det från första dagen känts helt rätt, och välkomnandet i Mellösa varit överväldigande, är det först nu de senaste dagarna som lugnet verkligen infunnit sig. Klockan skrattar inte längre åt mig nu när jag sitter framför brasan med en kopp te och ler. Flytten har blivit så bra som vi bara vågade drömma!

Vi ville förändra. Telling Stories. Livet. Vår livskvalitet. Och 2018 tog vi ett antal rejäla spadtag. Det låter kanske som en klyscha, men faktum är att bara du själv kan förändra ditt liv. Vår resa fortsätter under 2019. Men med bättre förutsättningar. Vi har fortsatt mål borta vid horisonten, men kommer nog inte ha lika bråttom dit under kommande år.

Med dessa rader vill vi passa på att tacka kunder, samarbetspartners och AIK för ett fantastiskt 2018! Tack för att ni följt med oss! Och då vi fortsätter att växa tolkar vi det som vi är på rätt väg. Men vi vill också särskilt tacka familj och vänner som stöttat oss under ett minst sagt händelserikt år! För er finns alltid ett ledigt rum här i Mellösa.

Gott Nytt År önskar

Telling Stories

 

Skön vinterdag i Mellösa

 

Vintermorgon i Mellösa ❤️

Barnens jul

Vi spenderade Julafton och Juldagen uppe i Stockholm, först hos "Ugglorna" i Solna och sedan hos morfar i Kallhäll, innan vi begav oss hem igen. Mycket trevligt, god mat och alldeles för mycket julklappar till barnen.

Men nästa år får det nog bli jul i Mellösa!

Här är några foton...

God Jul från Telling Stories

Telling Stories vill ta tillfället i akt och önska kunder och samarbetspartners en riktigt, riktight GOD JUL! Hoppas ni får tid till vila, omtänksamhet och eftertanke. ❤️

Ännu finns det tid...

P.S. Du vet väl att du ända fram till söndag kan hämta ut din order direkt på vårt lager i Mellösa? Handla som vanligt på tellingstories.se och välj "hämta på lager" i kassan så blir din order fraktfri.

En påminnelse...

Beställ senast onsdag 19/12 för leverans innan Julafton!

OBS! Gäller ej Gotland, norra Norrland och mindre orter utan dagliga leveranser till DHL Service Point.

Har du sett vår annons i vinter?

Den här annonsen har vi haft ute den här julen. Tyvärr är några produkter (tillfälligt) slut men vi tycker själva att annonsen visar vad vi står för och tycker om. Håller du med?

Sista beställningsdag

Sista beställningsdag för leverans innan julafton är onsdag 19/12 för att undvika besvikelse.

Bor man på Gotland, norra Norrland eller på lite mindre orter som inte har dagliga leveranser så gäller 17/12, detta för att vara på den säkra sidan.

För större möbler, som skickas på lastpall, gäller också måndag 17/12 som sista beställningsdag.

Telling Stories använder i huvudsak av DHL Servicepoint. Våra ordrar är spårningsbara.

.

Äntligen är jakullsfiltarna här!

Den som väntar på något gott, och allt det där, det stämmer verkligen in på ankomsten av dessa fantastiska jakulls-filtar från Tibet. De finns i hela 17 blandade färger/mönster och är en fantastisk present - åt dig själv eller nån annan du håller kär...

Första Advent i Mellösa

Idag är det Första Advent och julen har klivit innanför dörren hos familjen Kullberger i Mellösa!

Julpyntning och pepparkaksbak stod på agendan idag och visst har vi fått julstämning i huset trots regn och plusgrader utanför. Och med lite tur har vi snart ett pepparkakshus att visa upp...

Produkter

Handla så här​

 

Information