•   Din order skickas från Sörmland 🇸🇪
  •   Betala tryggt med kort, faktura eller Swish
  •   Frakt från 79 kr

Sommarens öppettider

Vi är helt kontantfria.

Vänligen dubbelkolla våra öppettider här innan du åker till oss. Vi som driver Telling Stories är en barnfamilj och det kan tyvärr inträffa saker som gör att vi måste korrigera våra öppettider.

Showroom: Kommande öppettider

I januari planerar vi inte att ha öppet showroom, utan vi siktar istället på att ha öppet lördag 5/2 och lördag 5/3 på bruksområdet i Hälleforsnäs. 

Klicka här för mer information!

Vårens och sommarens öppetider meddelas senare.

2021

När 2021 närmar sig sitt slut är det om inte lämpligt så åtminstone brukligt att blicka tillbaka och göra en sammanfattning. Allt är inte guld och gröna skogar. Låt oss berätta den nakna sanningen!

Utan konkurrens så har det här varit vårt mest utmanande och energikrävande år sedan starten 2014. Vi ökade vår försäljning ganska kraftigt ungefär samtidigt som pandemin bröt ut och den ökningen har under 2021 planat ut lite. Men vi är förbannat stolta över att ha slagit omsättningsrekord i år (igen)! Ett år där vi verkligen inte fått något gratis utan konstant kämpat mot väderkvarnar.

Pandemin har medfört logistiska utmaningar ingen kunnat förutspå; container-brist, en båt som ställde sig på tvären i Suez-kanalen, hamnköer och flera lockdowns i Indien och runt om i världen. Årets sista container till exempel skulle ha kommit i september, i god tid innan höst- och julförsäljning, men den dök upp den sista november när vi hade som mest att göra. Container-priset har gått upp med 800% i en del fall. En kostnad vi förstås inte bara så där kan lägga på på utpriset. Men det som vi tycker varit mest ledsamt är att vi hela tiden visat stor förståelse och hänsyn gentemot ”våra” fabriker och samarbetspartners under en för alla tuff situation - där vi ska tilläggas legat ute med för oss mycket stora belopp i förskottsbetalning - så har vissa av leveranserna sedan inte alls nåt upp till rimliga kvalitetskrav och/eller förstörts under transport. Ni vet känslan att ha blivit sviken av en nära vän. Det har gjort oss arga och ledsna och får oss att överväga flera mångåriga relationer inför framtiden. Företaget är vår baby och då tar man sådant personligt. Pandemin har gjort det omöjligt att träffa våra tillverkare på plats och branschmässor har ställts in.

På det personliga planet så inledde Henrik året med en bruten rygg, som följdes av en bruten handled till sommaren, och när det sedan var dags för ledighet så regnade det och blåste mest så energidepåerna var väl i ärlighetens namn inte helt påfyllda inför hösten. Det är en utmaning som egenföretagare att koppla bort arbetet. Med åren har vi märkt hur viktigt det är med människor och aktiviteter vid sidan av arbetet som faktiskt ger glädje, skratt och energi. Vi har tvingats skala bort människor och sammanhang som tar mer än det ger. Trångsynthet och bitterhet är också ett virus. Ett löfte inför 2022 är att vi ska vara lediga mer och utmana oss att hitta på saker som lyfter oss både mentalt och fysiskt. Alla tips är välkomna!

Facebook och Instagram har under året genomfört ändringar som gjort det svårare för mindre aktörer att nå ut. Detta har tagit mycket tid och kraft i anspråk (och frustration!). Ett tydligt utvecklingsområde. Så gott som allt har blivit dyrare för oss under året. Bortser du från bensin och el så har inte så mycket drabbat slutkonsumenten ännu. Men det kommer. En stor ögonöppnare gissar jag kommer om inte förr så i februari när priset på många basmatvaror väntas gå upp rätt drastiskt. Vi måste tills vidare ändra lite i vår affärsmodell när det gäller inköp. Vi kan inte längre låsa så stora belopp i egen produktion när framtiden är så här oviss. Ett tag framöver kommer vi i princip bara använda oss av agenter och grossister där vi köper redan färdiga produkter och någon annan står för risken fram till att godset faktiskt anländer vårt lager. Tråkigt men nödvändigt. Aldrig tidigare har vi känt sådan återkommande frustration över att ha så många varor där vi ”skulle kunna sälja hur mycket som helst” men det på grund av pandemin helt enkelt inte går att fylla på lagret.

En förutsättning att kunna växa var att vi gjorde klart med vårt nya lager och showroom i gamla bruket i Hälleforsnäs i hjärtat av Sörmland förra året. Det har varit ett stort lyft! Men i takt med att vi växt har vårt stora lager blivit allt mindre kan man säga. Numera staplar vi paket även inne i köket. Och en elräkning på 17 papp, när man ändå arbetat i underställ, jacka och mössa inomhus, fick tillslut fastighetsägaren att ta sig an den orimliga värmeanläggningen vilket vi är glada för.

Vi är oerhört glada att vi fått till en ny nödvändig fraktlösning (både teknik och avtal) som fungerar riktigt bra med vår plattform och sparar oss en hel del tid på lagret. Vi har också börjat använda ett nytt ärendehanteringssystem för kundservice under året. I stora hela har det också fungerat bra även om det finns lite arbetssätt och detaljer att förfina. Ett tag under hösten hade vi problem med att vår epost flaggades som spam i en del klienter men det tycks tack och lov vara löst. Vi har också inlett flera affiliate och optimerings-samarbeten som vi hoppas kommer bära frukt nästa år.

Om du har läst ända hit så kan vi bara bekräfta att det varit djupa dalar och höga berg. Stundtals riktigt tufft och med mycket frustration. Det har verkligen gällt att skaka av sig sådant man ändå inte kan påverka. Men vi är otroligt stolta över det vi har åstadkommit! Under pågående pandemi är vi förstås extra tacksamma över alla er som stöttar mindre verksamheter. På något sätt så har vi lyckats manövrera oss förbi alla grund och arga klippor. Det ger oss en stor tillfredställelse och gör att vi ser fram emot 2022!

Tack för att du följer vårt äventyr!

Gott Nytt År!

Sista datum för leverans innan Julafton

Beställ senast natt mot tisdag 21/12 för garanterad leverans innan Julafton.

Undantag är möbelordrar samt ordrar till Gotland, norra Norrland samt små orter utan dagliga leveranser.

Vi skickar våra ordrar spårbart med DHL.

Julklappstips - vilken stil är du?

With love from India!

Industriellt? 

Återbrukat och upcyclat?

Rustik känsla?

Vinn din alldeles egna masala dabba och boken Green India!

Just nu har vi en tävling på vårt Instagram-konto @wearetellingstories där du kan vinna en alldeles egen masala dabba och succéboken Green India!

Tävlingen avslutas torsdagen den 16/12 kl 23.00.

Två månader kvar till Julafton

Vi har börjat plocka fram julen på Telling Stories. Men det kommer snart mer...

Höstnyheter på Telling Stories

Med hösten har vi fått in en hel del charmiga nyheter på Telling Stories!

Nästa tillfälle att besöka vårt showroom och handla direkt från lagret på bruksområdet i Hälleforsnäs är söndag den 14 november som även råkar vara Fars Dag.

Det blir fler öppettillfällen inför jul. Vi måste dock vänta in några större leveranser innan vi kan meddela dessa tider.

Besök oss på lördag!

Lördag den 2 oktober mellan kl 10-15 är vårt showroom i Hälleforsnäs öppet för dig som vill klämma och känna lite på våra produkter. Det går förstås utmärkt att handla direkt på plats! Men notera att vi är helt kontantfria.

Vad tycker ni om det här nya soffbordet? Det finns i två storlekar och är helt magiskt fint tycker vi!

Besök oss under Aptitrundan

Helgen 11-12 september går Aptitrundan Sörmland av stapeln igen! Massor av lokala och spännande producenter har öppet runt om i hela Sörmland.

Självklart öppnar också vi upp vårt showroom!

Varmt välkommen att besöka oss på bruksområdet i Hälleforsnäs lördag-söndag mellan kl 10-15

Här hittar du Högtorps Gård, Jürss mejeri, flera gästande producenter samt Bruksrestaurangen och superpopulära 500 grader (Tips! Boka bord!).

 

Höstens öppettider i Hälleforsnäs

Nu har vi lagt ut höstens öppettider här. Observera att vi har öppet helgen 11-12 september i samband med Aptitrundan Sörmland som har flera stopp i vår direkta närhet. Missa inte det!

Möbelkampanj till 5 augusti!

Sommar-kampanj!

Nu har vi 20% rabatt på ALLA möbler. Ange koden BROOKLYN i kassan för att aktivera rabatten.

Kampanjen gäller fram till 5/8.

Notera att pga semester skickas möblerna ut med start 13/8 (givetvis skickas inga fakturor innan möblerna lämnar vårt lager).

Här hittar du vår möbel-katagori!

Semesterstängt

Under perioden 25/7 till 9/8 skickas inga webbordrar då vi har semesterstängt.

Givetvis går det bra att lägga ordrar under tiden, så skickar vi ut dom i turordning när vi är tillbaka på lagret igen. Inga fakturor aktiveras förrän paketen skickas.

Vi kan inte ta emot några returer/byten under den aktuella perioden.

När vi har semesterstängt svarar vi inte i telefon. Vi besvarar e-postfrågor men räkna med längre svarstider.

OBS! Sista dag för möbelbeställning är torsdag 22/7 (för övriga varor gäller 24/7).

Tack för er förståelse och ha en riktigt skön sommar!

Besök oss i sommar!

Sommaren med Ern... med Telling Stories!

Här är några foton hemma från oss i Mellösa! Produkterna på bilderna hittar du förstås här på Telling Stories.

Vi önskar er en härlig sommar!

 

 

Inred med metallskåp i industriell stil

Telling Stories säljer metallskåp i läcker och tuff industriell stil. 

A beautiful thing is never perfect. Våra möbler är inte massproducerade utan tillverkade för hand och unika vilket betyder att mindre variationer, slitage och skönhetsfläckar kan förekomma.

Vi kallar det för karaktär - och du får en mycket originell möbel!

Här är några av våra favoriter just nu!

Favorit i repris! Metallskåpet Bushwick rymmer massor med förvaring - eller skor!

"The beast" heter Hudson Yards och är ett drömmigt stort metallskåp med luckor, lådor och utdragbar nätback.

Metallskåpet Midtown har en behaglig storlek med nio separerade förvaringsutrymmen. 

Ny tolkning av vår gamla storsäljare! Metallskåpet heter Tribeca

Lockers i industriell stil är populära att inreda med! Brighton Beach heter den här skönheten. 

Produkter

Handla så här​

 

Information