•   Din order skickas från Sörmland 🇸🇪
  •   Betala tryggt med kort, faktura eller Swish
  •   Frakt från 79 kr
Visa alla blogginlägg

Visar inlägg från September 2020

Underbara böcker

Jag tillhör de där som fortfarande läser böcker. Gärna pocketböcker som man lätt kan ta med sig och inte behöver få dåligt samvete över att vika hörnen i när bokmärkena försvinner spårlöst. Och det gör de ofta. En av årets stora höjdpunkter är att köpa på sig ett gäng böcker inför sommarledigheten. Inspirerad av Johan Anderblad som tipsar om böcker i TV4 tänkte jag dela med mig av tre bra böcker.

Först ut En gentleman i Moskva av Amor Towles som jag hade sett fram emot länge och jag blev inte besviken. Grundberättelsen är greve Alexander Rostov som sätts i husarrest på Hotel Metropol. En kärleksfull och stärkande roman som rör sig i historien, konsten och litteraturen med hjälp av tillfälligheter och underbara personporträtt. En luddig beskrivning, absolut, men det är en fantastisk läsupplevelse som väntar med små episoder och funderingar man bär med sig länge.

Innan floden tar oss, av Helena Thorfinn, är den första av två böcker om Sofia som flyttar till Bangladesh med man och två små barn för att arbeta med biståndsfrågor på ambassaden. Flera människoöden kopplas samman i en story som innehåller diplomati, relationer och fattigdomsfrågor i ett av världens mest utsatta länder. Som van Indien-resenär (nåja) kan man känna igen många situationer, miljöer och öden. En bok som får en att stanna upp och reflektera över sakernas tillstånd och orättvisor. Uppföljaren heter Den som går på tigerstigar.

Tredje boken lyssnade jag faktiskt på. Och som jag lyssnade! Där kräftorna sjunger av Delia Owens utspelar sig i träskmarkerna utmed North Carolinas kust under främst 50- och 60-talet. Det här är en bok som inte lämnar någon oberörd. Man stundom knyter näven i fickan och svär, stundom gläds med det vackra och enkla. Berättelsen drivs framåt av en enorm oövervinnerlig orättvisa med ”träskflickan” i mittpunkten, ändå är det här en fantastisk naturupplevelse och kärleksförklaring kanske mer än något annat. Jag lovar att även den mest inbitne stadsmänniskan kommer att stanna upp och se världen lite annorlunda efteråt. Dimman, fåglarna, regnet och leran, inget kommer vara riktigt som förut.

Besök vårt showroom

 

Vi kommer att ha vårt showroom i gamla bruket i Hälleforsnäs öppet första lördagen varje månad.

Närmast alltså lördag 3 oktober, lördag 7 november och lördag 5 december mellan kl 10-15.

Utöver det kommer vi ha öppet när det är aktiviteter i området så som julmarknad, Aptitrundan, osv. Inför jul kommer vi kanske ha öppet lite mer om intresse finns.

Varför öppet så sällan?

Jo, helt enkelt för att vi primärt är en ehandel och vårt showroom är något vi öppnar upp vid sidan om.

Givetvis går det bra att hämta ut sin order på vårt lager (fraktfritt) efter överenskommelse, då först och främst under kontorstid vardagar.

Stort tack för visat intresse! Hoppas vi ses den 3 oktober! 🙏🏼

Foton från öppningen

Här är lite mobilfoton från smygöppning av vårt nya showroom som ligger i anslutning till vårt lager i Hälleforsnäs i Sörmland.

Ett stort tack till alla som kom och besökte oss!

Då vi först och främst är en ehandel innebär det att i vårt showroom handlar man med sin mobiltelefon (faktura, kortbetalning eller Swish). Vi är helt kontantfria.

Framtida öppettider meddelas senare. 

 

Vårt nya showroom smygöppnar!

Helgen 12-13 september mellan kl 10-16 smygöppnar vi vårt nya showroom i det gamla bruket i Hälleforsnäs.

Detta sker i samband med den årliga Aptitrundan i Sörmland, och även våra grannar Jürss Mejeri, Högtorps gård, Gjuterimuseet och välkända Bruksrestaurangen kommer att hålla öppet - alla väl värda ett besök!

Du hittar oss mittemot gamla Lager 157, i den gula byggnaden, adressen är: Annebergsvägen 2 i Hälleforsnäs. 

Vi kallar detta för smygöppning då allt säkert inte kommer vara helt färdigt, men likväl är det ett bra tillfälle att komma och titta på vårt sortiment och se vår verksamhet. 

Besök vårt evenemang på Facebook för mer information närmare helgen.

Hoppas vi ses!

Produkter

Handla så här​

 

Information