•   Unik indisk & industriell inredning på nätet
  •   Betala tryggt med kort, faktura eller Swish
  •   Frakt från 69 kr

Det händer grejer...

Här är en sneak peek på vårt nya lager i Hälleforsnäs som vi så sakta kommer börja flytta in i under maj. Lokalen ligger i det gamla Bruket i en häftig industriell miljö med den vackra Brukssjön och Sörmlandsleden runt hörnet.

Flytten innebär att vi kommer ha möjlighet till showroom igen, även om det ligger längre fram i tid.

Och även om viruset skakar om oss - exempelvis ligger hela vår produktion i Indien helt nere - väljer vi att se positivt på framtiden och har för avsikt att utveckla Telling Stories under året. Något vi hoppas kommer att märkas!

Tack för att ni följer oss! ❤️

Look who's back!

Den som väntar på något fint... behöver inte vänta längre! ❤️ De underbara mini-buddisarna är äntligen tillbaka på Telling Stories. Har du svårt att välja? Ja, men varför välja? Du kan köpa alla fyra till specialpris. Klicka här för mer information. 🙏

Tuff racingbil och flygplan i metall

Vi har alltid varit lite svaga för att inreda med tuffa flygplan, klassiska bilar och vespor. Här är två nya favoriter på Telling Stories! 

Du hittar racingbilen här och flygplanet här.

New York baby...

Förra året firade både Fru och Herr Telling Stories 40 år med att åka till New York. Nu i dessa virus-tider tänkte vi återuppleva minnena med lite turist-foton vi tog på Manhattan och i Brooklyn. 

Nytt postnummer i Mellösa

I år får cirka 40 000 hushåll i Sverige nytt postnummer och många ändringar träder i kraft idag den 1 mars. Försäkra dig om att du anger korrekt postnummer när du lägger din order!

Här är vår "nya" adress: Telling Stories, Sockenvägen 50, 642 63 Mellösa

Indiska filmaffischer

Saker som man blir glad av: Indiska filmaffischer (Bollywood)

Från oss alla, till er alla...

Information om leveranser i jul

Beställ senast fredag 20/12 kl 11:00 för leverans innan Julafton! (Gäller ej leveranser till Gotland, norra Norrland och små orter utan dagliga leveranser, där bör du lägga din order 1-2 dagar tidigare för säkerhets skull.)

Möbelordrar måste göras senast tisdag 17/12 för chans till leverans innan Julafton.

Från Sundbyberg till Mellösa

För en tid sedan intervjudades vi av lokaltidningen Sörmlandsbygden om vår flytt till Mellösa.

På spåret

Det går inte fort. Det stöter och bånkar liksom fram. Tågets säregna rörelser är väldigt rogivande och man ska vara väldigt stark för att inte - förr eller senare - låta sig vaggas till sömns på ett indiskt tåg.

Vi har åkt tåg flera gånger i Indien under de här åren vi haft produktion här. Främst i norra Indien. Avstånden i Rajasthan och Uttar Pradesh är hanterbara. En resa från Delhi ner till södra Indien kan däremot ta mellan två-tre dagar. Utan förseningar och eventuella trasiga tåg.

Det fungerar liksom inte när man som vi ofta tar med barnen. Även en iPad har sina begränsningar.

Idag åkte vi från den blå staden till den rosa staden. Från Jodhpur till Jaipur. En sträcka på strax över 30 mil som tar runt sex timmar med tåget. Ungefär samma tid som med bil.

Våra erfarenheter av att åka tåg i Indien är att det är lätt och folk är oerhört hjälpsamma.

Imorse frågade vi en man om han trodde vår vagn var i början eller slutet av tåget som sakta, sakta rullade in på perrongen. Vi fick ett svar och började ta oss åt det hållet i folkvimlet - massor med människor, allehanda möjligt och snudd på omöjligt bagage - och efter ha gått ett hundratal meter - indiska tåg är långa! - kommer en flicka springande och drar mig i tröjan, mannen hade insett att han visat fel håll och skickat flickan att hämta oss. En fin, och väldigt indisk gest.

(På vagnarna är det också tydligt angivet nummer och klass så det hade löst sig ändå när tåget stannat bör tilläggas.)

Vi brukar åka vad som kallas Two Tier Air Conditioned Class (2AC) vilket innebär att man får en egen säng i under- eller överslaf. Idag fick vi nytvättade sängöverkast och huvudhandduk från start medan kudde och filtar kom ombord vid ett senare stopp. AC’n är effektiv och högljudd. Det är slitet och rätt charmigt. Denna biljett kostar oss cirka 800 rupier per person, strax över 100 kr.

Det blir lätt trångt ombord. Och det är till exempel ingen konstighet att fem-sex människor följer med ombord och lämnar av bagage och mat för en person och sen hoppar av först när tåget börjar rulla. Indien är nog trots allt inte destination för folk som är rädda för lite trängsel.

Folk som reser i sällskap sitter ofta och umgås tillsammans i sängarna medan ensamresenärer drar för de gardiner som skyddar för insyn från gången (men inte mot närmaste sänggrannarna).

Det lite tråkiga med vår klass är att den har fasta fönster. Det innebär att man går miste om det spektakel och den kommers som sker på många stationer. Till de enklare vagnarna säljs det chai, mat och all annan tänkbar förfriskning genom fönster och ute på perrongerna. Även om man aldrig vet riktigt hur länge tåget blir stående på just den stationen så är det här inte några tåg som drar iväg med ett formel1-vrål.

Och folk är som sagt väldigt nyfikna och vänliga. Jag klev av på en perrong ”in the middle of nowhere” idag för att ta några mobilfoton och blev genast uppvaktad med nyfika frågor och bjuden på kryddiga lins-chips.

Det nord-indiska chai’et klarar jag mig inte utan men det är inget problem eftersom varje tåg(?) har minst en egen chai-walla ombord. Pris ca 1,25 kr.

På många sträckor kan du också beställa mat via ett kryssformulär så levereras den varm vid ett senare stopp under resan. Dessa formulär upplever jag dock kan vara rätt knepiga om man inte är en van tågresenär. Idag fick vi inget formulär heller men det kanske berodde på att vi skulle kliva av redan i Jaipur och inte följa med hela vägen till slutdestinationen Varanasi.

Eller så är det en av de många mindre variationer som ändå tycks förekomma mellan olika rutter.

Vissa stopp kan vara ganska långa, gå då ut och titta, det är inte ovanligt att du får se att en hel service-styrka är i arbete nere på rälsen under tåget med underhållsarbete, rengöring, påfyllning, etc. (Exempel kan ses på ett foto.)

Flera gånger när vi önskat åka tåg här i Indien har vi inte lyckats få tag i biljetter. Tågen blir snabbt fulla. Och kom då ihåg att långfärdstågen i Indien aldrig är kortare än 24 vagnar vilket motsvarar drygt 600 meter! Många sträckor är överbelastade vilket betyder regelbundna förseningar. Men ibland kan man som utlänning lyckas köpa av en särskild turist-kvot.

Vi har turen att ha leverantörer i Indien som ofta kan boka åt oss då jag upplever att det är lite småkomplicerat att göra från Sverige. Men nu på onsdag när vi ska vidare kan varken kontakter eller turistkvot hjälpa oss och det är inte första gången.

För oss blev dagens tågresa ett skönt avbrott och välkommet lugn då Diwali-firandet innebar att hinduerna i princip varit vakna hela natten och skjutit smällare och raketer. Det ekade fortfarande mellan huskropparna när tåget sakta, sakta vid 9-tiden kämpade sig i östlig riktning ut från Jodhpur Junction.

Viktigt om beställningar

På grund av lagerflytt och inköpsresa kan vi inte leverera några ordrar under perioden 7-17/11. Om du lägger en order under den aktuella perioden skickar vi givetvis inte ut någon faktura förrän din order lämnar vårt lager.

Notera att Indien-resan också medför något längre svarstider på e-post.

Telefonsamtal har vi inte möjlighet att besvara alls i under denna period.

Om två månader...

...är det jul! 😱 Här är en sneak-peek på vad som stundar! 

Street-art of London

Det har visst blivit en fotoblogg av det här... men låt så vara, vi gillar det som är fint, det gäller ju inte minst inom det vi sysslar med, för oss är inredning en form av konst, och vi som då främst jobbar med detaljerna beundrar och inspireras av er som är duktiga på helheten. Men foton var det.

De här bilderna kommer från området runt Old Street, Shoreditch och Brick Lane i London när jag hade vägarna förbi härom veckan. Jag kan inget om street-art men dessa konstverk livade upp min promenad och dessa kvarter hade utan tvekan varit fattigare utan dem! Noterar att en del av dessa verk har några år på nacken, minns dem från när jag brukade besöka London regelbundet, men andra är nyare. 

Dimma vid Mellösa-sjön

Här är några mobilfoton från en bildskön morgonrunda med hunden. Här är det lätt att trivas!

Fiskargränd ❤️

I exakt 40 år har jag haft förmånen att spendera somrarna i det här vackra stenhuset på Gotland, beläget mitt i den charmiga medeltidsstaden Visby, alldeles intill både Almedalen och Botaniska trädgården.

Många av er har gått förbi huset på Fiskargränd, luktat på rosorna och tagit den där vykortsbilden med domkyrkans torn i bakgrunden. Eller så har du kanske sett Pippi Långstrump och Lilla Gubben rida förbi huset i nån av de klassiska barnfilmerna (scenen med godisaffären är dock inspelad i huset mittemot)?

Här växte min farmor och hennes syster upp, innan färjan tog dem till Stockholm och ett annat liv när det Andra Världskriget äntligen var över. Men trots att det nu är ganska länge sedan min farmor gick bort har huset alltid funnits kvar i släktens ägo och Gotland varit en naturlig plats i mitt liv och senare även våra barns.

I den vackra ”Botan”, där min farmor brukade klättra upp på ruinens topp och göra sina läxor medan hon tittade mot horisonten, där gifte vi oss för nio år sedan. Och för att skryta lite så uppfördes faktiskt den världskända trädgården på förslag från en släkting till mig vars minnessten står vid ena entrén.

Men nu är sagan slut för vår del. Släkten har vuxit sig större och det är inte längre hållbart att sköta underhåll och samsas om tiden när vi är så många. När vi återvänder till Gotland nästa gång så är det inte till Fiskargränd 3 vi kommer att åka, vilket förstås känns vemodigt, men vi vet att vi har varit väldigt privilegierade. Nu väljer vi att se det som att en punkt på sista raden följs av en ny bok.

Tack för den här tiden!⁣

En kväll på stranden

Våra mysiga indiska ljuslyktor finns i flera olika färger och kostar bara 65 kr st.

Fatet med dubbla händer är väldigt populärt och med många användningsområden. Tillverkat i metall. Pris 285 kr.

Skedarna med kloka och pepparna budskap hittar du här. Pris 39 kr st.

 

Produkter

Handla så här​

Information